Sølvklingesaga - Ny bog: Sjæle Af Sølv
RSS

Nye indlæg

- Og hvornår kommer bind III i Sølvklingesagaen...?
Vind en bog og plakat, "Sværdenes Kalden"!
3. udgave af Sværdenes Kalden er nu gået i trykken!
Mød forfatteren i Buchs boghandel...!
Lektørudtalelse, Dansk Biblioteks Center

Kategorier

Anmeldelse
drevet af

Min blog

Lektørudtalelse, Dansk Biblioteks Center

Bogen henvender sig til de drevne fantasy-læsere, der ikke lader sig skræmme af tykke bøger. Kan selvlæses fra ca. 11-12 år. Bogen kan formidles som et nyt, stort fantasy-epos fra en ung, dansk forfatter.
 
Dette er forfatterens debut, og endda en meget flot èn af slagsen. Den kun 18-årige dansker har begået et episk fantasy-epos der låner i rigt mål fra Tolkien og World of warcraft. Som gammel fantasy-fan blev jeg især begejstret over forfatterens gode nuancering af sine orkers persontegning. Genren er ren high fantasy, og alle genrens faste elementer er på plads. Der er en ond, ond hersker (som også er ganske sindssyg), der er den fortabte tronarving, som vender tilbage til verden, på det tidspunkt, hvor hun er stærk nok til at udfordre den gale hersker, og så har vi et broget persongalleri af forskellige nye, men også et par ikoniske fantasy-væsner, der hjælper vores hovedperson i sin "quest". Fantasy-læsere kan godt lide formlen, så her er alt godt. Forsiden er illustreret af Jesper Ejsing og Emil Landgreen, hvilket per definition betyder, at den er ekstremt flot og rammer genren meget præcist. Sprogligt er bogen let tilgængelig og med forholdsvis få slåfejl.
 
Bogen ligner sine forbilleder godt, og man kan derfor let sammenligne med Tolkiens Ringenes Herre og World of warcraft-bøgerne af Richard Knaak, Christie Golden og Jeff Grubb.
 
Et rigtigt flot skud på den danske fantasy-stamme. Jeg glæder mig meget til at se, hvad han finder på næste gang.
 
Martin W. Hansen

1 kommentar til Lektørudtalelse, Dansk Biblioteks Center:

Kommentar RSS
replica patek philippe horloges on 30. marts 2019 09:01
A special thank you to Miss Katherine Duncan for her help and kindness.I am always available to help with your worm farm if you need me .
Besvar kommentar

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint